Tarnina Kwiat, Kwiat Tarniny 25g Zobacz większe

Tarnina Kwiat, Kwiat Tarniny 25g Flos

Nowy produkt

Surowcem Tarniny wykorzystywanym leczniczo są kwiaty i owoce. Kwiaty zawierają głównie cukry, flawonoidy i sole mineralne, natomiast owoce dostarczają garbników, pektyn, witaminy C, cukrów, kwasów organicznych, glikozydów, antocyjanów, fitosteroli i soli mineralnych. Kwiaty wykazują działanie moczopędne, odtruwające i przeczyszczające, a owoce działanie przeciwbiegunkowe i ściągające. Owoce są także wykorzystywane w przemyśle spożywczym oraz do wyrobu win i wódek.

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 6 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 6 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,12 zł.


6,18 zł brutto

Więcej informacji

Tarnina Kwiat, Kwiat Tarniny - ( Pruni Spinosae Fructus )

Surowcem Tarniny wykorzystywanym leczniczo są kwiaty i owoce. Kwiaty zawierają głównie cukry, flawonoidy i sole mineralne, natomiast owoce dostarczają garbników, pektyn, witaminy C, cukrów, kwasów organicznych, glikozydów, antocyjanów, fitosteroli i soli mineralnych. Kwiaty wykazują działanie moczopędne, odtruwające i przeczyszczające, a owoce działanie przeciwbiegunkowe i ściągające. Owoce są także wykorzystywane w przemyśle spożywczym oraz do wyrobu win i wódek.

Zastosowanie / Wskazania :

Stany zapalne błony śluzowej jamy ustnej i gardła.

Działanie:

Ściągające.

Sposób użycia:

1/2 łyżki owoców zalać 1 szklanką wrzącej wody, pozostawić pod przykryciem 15-20 min., przecedzić.

Stosować do płukania jamy ustnej i gardła 3-4 razy dziennie po 1/2 szklanki.

Opinie

Napisz opinię

Tarnina Kwiat, Kwiat Tarniny 25g Flos

Tarnina Kwiat, Kwiat Tarniny 25g Flos

Surowcem Tarniny wykorzystywanym leczniczo są kwiaty i owoce. Kwiaty zawierają głównie cukry, flawonoidy i sole mineralne, natomiast owoce dostarczają garbników, pektyn, witaminy C, cukrów, kwasów organicznych, glikozydów, antocyjanów, fitosteroli i soli mineralnych. Kwiaty wykazują działanie moczopędne, odtruwające i przeczyszczające, a owoce działanie przeciwbiegunkowe i ściągające. Owoce są także wykorzystywane w przemyśle spożywczym oraz do wyrobu win i wódek.