Olej z Miąższu Kokosa BIO 100% Naturalny 150ml - Etja Zobacz większe

Olej z Miąższu Kokosa BIO 100% Naturalny 150ml - Etja

Nowy produkt

Olej z Miąższu Kokosa BIO jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka.

Więcej szczegółów

Kupując teraz ten produkt otrzymasz 19 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 19 punktów może być zamienione na jeden bon o wartości 0,38 zł.


19,00 zł brutto

Więcej informacji

Olej z Miąższu Kokosa BIO

DRZEWO KOKOSOWE (Cocos nucifera) - Nie wiadomo do końca skąd pochodzi drzewo kokosowe, lecz największym środowiskiem, w którym występuje jest południowo-wschodnia Azja oraz północno-zachodnia Ameryka Południowa. Gatunek z monotypowego rodzaju należący do rodziny arekowatych zwanych potocznie palmami posiada liście rodzaju jednoliściennego oraz owoce, które są jednonasiennym pestkowcem. Owoc składa się mezokarpu tworząc twarde brązowe włókna i zdrewniałego endokarpu tworząc pestkę zwaną orzechem kokosowym. Wewnątrz orzech jest wyścielony grubą warstwą stałego bielma, z którego uzyskiwany jest olej kokosowy. Owoc zawiera dużą ilość nasyconych kwasów tłuszczowych, jest bogaty w witaminę C i E oraz żelazo. Aktualnie drzewo kokosowe jest najczęściej występującą palmą wzdłuż wszystkich tropikalnych brzegów morskich.

Olej z Miąższu Kokosa BIO (Cocos nucefera Oil) - Jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy(ok. 50-57%), kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka. Jego właściwości nawilżające i natłuszczające nadają się idealnie do skóry suchej, pękającej, wrażliwej i dojrzałej. Poniżej 25 °C przybiera wygląd białego ściętego tłuszczu zwanego również masłem koksowym. W postaci płynnej ma kolor lekko złotawy.

Olej z Miąższu Kokosa BIO oferowany przez firme ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalny. Posiada certyfikat BCS DE-?KO.

SPOSÓB UŻYCIA:

bezpośrednio na skórę całego ciała włącznie z paznokciami
idealna baza dla naturalnych olejków eterycznych
doskonale sprawdza się jako kosmetyk do pielęgnacji włosów suchych, szorstkich i łamliwych
masaż w własnym zakresie
zabiegi w wyspecjalizowanym gabinecie masażu
ma szerokie zastosowanie w kosmetyce
idealny dodatek do kremów, balsamów, oraz kremów po opalaniu
naturalny kosmetyk o właściwościach leczniczych jest doskonały dla osób dbających o swoje piękno w
domowym gabinecie kosmetycznym.

PRZECHOWYWANIE:

Zawsze po użyciu zakręcać pudełko i przechowywać w chłodnym miejscu .

POCHODZENIE:

Indonezja

Olej nośnikowy BIO jest naturalnym produktem ekologicznym. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

Czym są naturalne oleje nośnikowe?

Organizm człowieka by prawidłowo funkcjonować potrzebuje witamin, minerałów oraz innych związków, które pozwolą nam cieszyć się zdrowiem i urodą przez długi czas. Zanieczyszczenie środowiska, stres i codzienne kłopoty zaburzają prawidłowa homeostazę organizmu, aby do niej powrócić musimy uzupełniać braki witamin i minerałów. Na rynku dostępnych jest wiele sztucznych preparatów chemicznych przygotowanych w wielkich laboratoriach. Firma ETJA wychodząc na przeciw Państwa oczekiwaniom, proponuje stosowanie naturalnych olejów nośnikowych, które wspaniale wpływają na stan naszego zdrowia i skóry. W swojej ofercie firma ETJA posiada wiele olejów nośnikowych.
Olej nośnikowy zwany również bazowym lub prostym to olej roślinny, zawierający wiele cennych mikroelementów i minerałów, używanych najczęściej w celu rozrzedzenia naturalnych olejków eterycznych. Jest on wykorzystywany do masażu, kąpieli oraz innych zabiegów, wymagających bezpośredniego kontaktu ze skórą. Przygotowane w procesie prasowania na zimno umożliwiają zachowanie cennych witamin i minerałów z roślin, z których są przygotowane. Zachęcamy do korzystania z naturalnych, pełnowartościowych olejów nośnikowych oferowanych przez przedsiębiorstwo ETJA. Wszystkie naturalne oleje nośnikowe firmy ETJA są bez żadnych dodatków chemicznych i zapachowych otrzymywane w sposób naturalny.
Zamiast stosować chemiczne specyfiki do naszego ciała, które po dłuższym czasie bardziej nam szkodzą niż pomagają, sięgnij po naturalny, tani kosmetyk jakim jest naturalny olej nośnikowy znany i używany od setek lat. Staraj się używać naturalnych olejów nośnikowych najkorzystniejszych dla twojego rodzaju skóry. Olej z kiełków pszenicy może wywołać reakcje alergiczną u osób uczulonych na pszenicę.

Opinie

Napisz opinię

Olej z Miąższu Kokosa BIO 100% Naturalny 150ml - Etja

Olej z Miąższu Kokosa BIO 100% Naturalny 150ml - Etja

Olej z Miąższu Kokosa BIO jest jednym z najzdrowszych i najlepiej przyswajalnych tłuszczy na świecie. Tłoczony na zimno jest otrzymywany z świeżo zebranych orzechów bez poprzedniego suszenia. Posiada bardzo wysoką zawartość nasyconych kwasów tłuszczowych w tym przede wszystkim kwas laurynowy, kwas mirystynowy, kwas kaprylowy, kwas kaprynowy, kwas palmitynowy, kwas oleinowy, kwas stearynowy, kwas linolowy oraz kwas kapronowy. Oprócz kwasów nasyconych jest wzbogacony o witaminę E i C. Tłoczony na zimno, jest olejem naturalnym o pięknym łagodnym zapachu koksa. Szybko wchłania się w skórę działając łagodząco i chłodząco, dlatego rewelacyjnie sprawdza się po opalaniu przynosząc ukojenie. Skóra nabiera błyszczącego brązowego koloru, przyjemny tropikalny zapach oraz staje się gładka i miękka.