Prix réduit ! EiEi Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml Agrandir l'image

EiEi Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml

Nouveau produit

Inca Inchi Active Oil to naturalny olej o wyjątkowej zawartości  poli-nienasyconych kwasów tłuszczowe oraz tokoferoli. Jest to jedyny olej roślinny z dwoma  niezbędnymi kwasami tłuszczowymi w tak  wysokie ilościj oraz proteinami. Dzięki tym dwóm niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz kwasom tłuszczowym omega-9 (10%), zaangażowanych w stabilizację błon komórkowych  Inca Inchi Active Oil pozwala odbudowywać skórę, wzmacniając  barierę i elastyczność naskórka. Inca Inchi Active Oil reguluje przepuszczalność skórną i przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody utrzymując nawilżenie skóry. Niezbędne kwasy tłuszczowe odgrywają rolę w regulacji w procesie zapalnym (E3 prostaglandyny) i w procesie „obróbki” skóry suchej i zniszczonej.

Plus de détails

Aucun point de fidélité pour ce produit car il y a déjà une réduction.


149,00 zł TTC

-30,00 zł

179,00 zł TTC

En savoir plus

Inca Inchi Active Oil (30ml) - Jedyny organiczny olej aktywnie czynny.

Swoje niezwykłe właściwości zawdzięcza zawartym w nim kwasom Omega 3, 6 i 9 w idealnie zbilansowanych dla skóry proporcjach. INCA INCHI ACTIVE OIL jest silnym przeciwutleniaczem. Wykazuje działanie naprawcze uszkodzonych tkanek skóry, zwiększa elastyczność i pobudza syntezę kolagenu. Posiada tak wysoka zawartość witaminy E, że sam dla siebie jest konserwantem. Intensywnie regeneruje skórę, przywraca jędrność, gładkość i elastyczność. Używany w masażach liftingujących twarzy przynosi spektakularne efekty.


Dziedzictwo Inków:

Na amazońskich terenach Peru olej Inca Inchi używany jest od wieków. Swoje niezwykłe działanie zawdzięcza wyjątkowo wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i protein. .Jego właściwości docenają masażyści skóry na całym świecie między innymi  Gladys Seyumour, pierwsza kobieta w swiecie która opracowała  jedyny specjalistyczny masaż skóry znany i propagowany pod nazwa „Systems Seymours”


Dar z Peru:

Inca Inchi Active Oil pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny Sacha Inchi.  Jej charakterystyczne nasiona w kształcie gwiazdy można odnaleźć na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Owoce Sacha Inchi odnaleziono na figurach preinkaskich wysokorozwiniętych cywilizacji Chimu i Moche, które zostały podpite przez Inków. Jej ślady odnaleziono także w Caral (najstarszym mieście na Półkuli Zachodniej położonym w północnym Peru), którego powstanie datuje się na rok 3000 p.n.e. Inkowie pierwotnie uprawiali tę roślinę w powiecie Pichanaqui (region Junin), który jest jednym z najlepszych obszarów uprawy Sacha Inchi ze względu na miękką glebę o wysokiej zawartości minerałów i składników odżywczych. Wiedza o tej roślinie była starannie strzeżona i przekazywana z pokolenia na pokolenie od wieków. Współczesne badania dowiodły, że olej Inca Inchi zawiera „molecule of happyness”, czyli cząsteczki szczęścia. Choć w Peru jest on znany i stosowany od tysięcy lat, świat dopiero niedawno zaczął go odkrywać, ponieważ trudno gdzieindziej odtworzyć specjalne warunki sprzyjające rozwojowi Sacha Inchi.
W ciągu życia, skóra poddawana jest różnym perturbacjom (dojrzewanie, ciąża, menopauza, choroby) oraz agresywnym wpływom  czynników zewnętrznych ( promieniowanie UV, zanieczyszczenie środowiska, zimno, detergenty itp ). Te wstrząsy i zewnętrzna agresja wywołują  zakłócenia w prawidłowym funkcjonowaniu lipidowej bariery powodując suchość  i chropowatość naskórka  oraz utratę elastyczności skóry właściwej co w konsekwencji wpływa na tworzenie się tak poważnych nieprawidłowości jak stretchmarks ( rozstepów skórnych  zgodnie z terminologią medyczną „rozerwanie”nastepuje w warstwie skóry właściwej czyli środkowej warstwie sprężystej odpowiedzialnej za ogólny wygląd skóry ). Wszystkie te wydarzenia odpowiedzialne są za odwodnienie skóry, wraz z którym pojawiają się squamas ( łuska ) i zmarszczki na powierzchni skóry.
Dostarczenie kwasów tłuszczowych i cząsteczek antyoksydantów może przywrócić skórną przepuszczalność i prawidłową funkcję skóry wyrównując rówież jej barierę. Przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody i utrzymując nawilżenie skóry.
Inca Inchi Active Oil to naturalny olej o wyjątkowej zawartości  poli-nienasyconych kwasów tłuszczowe (ponad 90%) oraz tokoferoli (1,5 do 2 g / kg). Jest to jedyny olej roślinny z dwoma  niezbędnymi kwasami tłuszczowymi w tak  wysokie ilościj – 48,6% alphalinolenic (kwas omega-3) i 36,8% kwasu linolowego (omega-6)  oraz proteinami.
Dzięki tym dwóm niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz kwasom tłuszczowym omega-9 (10%), zaangażowanych w stabilizację błon komórkowych  Inca Inchi Active Oil pozwala odbudowywać skórę, wzmacniając  barierę i elastyczność naskórka.
Inca Inchi Active Oil reguluje przepuszczalność skórną i przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody utrzymując nawilżenie skóry.
Niezbędne kwasy tłuszczowe odgrywają rolę w regulacji w procesie zapalnym (E3 prostaglandyny) i w procesie „obróbki” skóry suchej i zniszczonej.
Ponadto Inca Inchi Active Oil  posiada również właściwości przeciwutleniające dzięki wysokiej zawartości tokoferolu (witamina E) i witaminy A. Przez chwytanie wolnych rodników, tokoferole chronią różne struktury komórkowe przed oksydacyjnymi uszkodzeniami.Jest  nie tylko  silnym kosmetykiem przeciwmarszczkowym , ale również sam dla siebie jest konserwantem. Tak wysokie „stężenie” witaminy E sprawia, że olej ” wytrzymuje” przez 24 miesiące” jeśli przechowywany jest w temperaturze do 26°C.

PRODUKT W 100% ROŚLINNY (do produkcji użyto roślin niemodyfikowanych genetycznie).

Avis

Note 
17/05/2014

super

super

    Note 
    16/05/2014

    Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml EiE

    Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml EiEi Cosmetics

      Donnez votre avis !

      Donnez votre avis

      EiEi Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml

      EiEi Organiczny Olej Aktywnie Czynny - Inca Inchi Active Oil 30ml

      Inca Inchi Active Oil to naturalny olej o wyjątkowej zawartości  poli-nienasyconych kwasów tłuszczowe oraz tokoferoli. Jest to jedyny olej roślinny z dwoma  niezbędnymi kwasami tłuszczowymi w tak  wysokie ilościj oraz proteinami. Dzięki tym dwóm niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym oraz kwasom tłuszczowym omega-9 (10%), zaangażowanych w stabilizację błon komórkowych  Inca Inchi Active Oil pozwala odbudowywać skórę, wzmacniając  barierę i elastyczność naskórka. Inca Inchi Active Oil reguluje przepuszczalność skórną i przyczynia się do kontroli niedostrzegalnej utraty wody utrzymując nawilżenie skóry. Niezbędne kwasy tłuszczowe odgrywają rolę w regulacji w procesie zapalnym (E3 prostaglandyny) i w procesie „obróbki” skóry suchej i zniszczonej.