Olej ze Słodkich Migdałów BIO 100% Naturalny 50ml - Etja View larger

Olej ze Słodkich Migdałów BIO 100% Naturalny 50ml - Etja

New product

Olej ze Słodkich Migdałów (Prunus Amygdalus Dulucis Oil) - Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

More details

By buying this product you can collect up to 8 loyalty points. Your cart will total 8 points that can be converted into a voucher of 0,16 zł.


8,90 zł tax incl.

More info

Olej ze Słodkich Migdałów

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY (Amygdalus Communis) - Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.

Olej ze Słodkich Migdałów (Prunus Amygdalus Dulucis Oil) - Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA

w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki włosów przed pójściem na basen lub plaże uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę. Może być używany w większych ilościach w fazie tłuszczowej.
ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.
kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Zamiast stosować chemiczne specyfiki do naszego ciała, które po dłuższym czasie bardziej nam szkodzą niż pomagają, sięgnij po naturalny, tani kosmetyk znany i używany od setek lat. Jest w zasięgu Twojej ręki !

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu . Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.

POCHODZENIE

Włochy

Czym są naturalne oleje nośnikowe?

Organizm człowieka by prawidłowo funkcjonować potrzebuje witamin, minerałów oraz innych związków, które pozwolą nam cieszyć się zdrowiem i urodą przez długi czas. Zanieczyszczenie środowiska, stres i codzienne kłopoty zaburzają prawidłowa homeostazę organizmu, aby do niej powrócić musimy uzupełniać braki witamin i minerałów. Na rynku dostępnych jest wiele sztucznych preparatów chemicznych przygotowanych w wielkich laboratoriach. Firma ETJA wychodząc na przeciw Państwa oczekiwaniom, proponuje stosowanie naturalnych olejów nośnikowych, które wspaniale wpływają na stan naszego zdrowia i skóry. W swojej ofercie firma ETJA posiada wiele olejów nośnikowych.
Olej nośnikowy zwany również bazowym lub prostym to olej roślinny, zawierający wiele cennych mikroelementów i minerałów, używanych najczęściej w celu rozrzedzenia naturalnych olejków eterycznych. Jest on wykorzystywany do masażu, kąpieli oraz innych zabiegów, wymagających bezpośredniego kontaktu ze skórą. Przygotowane w procesie prasowania na zimno umożliwiają zachowanie cennych witamin i minerałów z roślin, z których są przygotowane.

Zachęcamy do korzystania z naturalnych, pełnowartościowych olejów nośnikowych oferowanych przez przedsiębiorstwo ETJA. Wszystkie naturalne oleje nośnikowe firmy ETJA są bez żadnych dodatków chemicznych i zapachowych otrzymywane w sposób naturalny.

Zamiast stosować chemiczne specyfiki do naszego ciała, które po dłuższym czasie bardziej nam szkodzą niż pomagają, sięgnij po naturalny, tani kosmetyk jakim jest naturalny olej nośnikowy znany i używany od setek lat. Staraj się używać naturalnych olejów nośnikowych najkorzystniejszych dla twojego rodzaju skóry. Olej z kiełków pszenicy może wywołać reakcje alergiczną u osób uczulonych na pszenicę.

Reviews

Write a review

Olej ze Słodkich Migdałów BIO 100% Naturalny 50ml - Etja

Olej ze Słodkich Migdałów BIO 100% Naturalny 50ml - Etja

Olej ze Słodkich Migdałów (Prunus Amygdalus Dulucis Oil) - Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do pielęgnacji skóry dziecka ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.