Ta strona używa Plików "Cookies". Korzystając z naszego serwisu wyrażasz zgodę na używanie Plików "Cookies", zgodnie z aktualnymi ustawieniami Twojej przeglądarki.

Producenci

Zioła Jednorodne E do H Jest 12 produktów.

na stronę
Pokazuje 1 - 9 z 12 elementów
  • Odwar z korzenia goryczki żółtej stosuje się w zaburzeniach trawienia, braku łaknienia oraz niestrawności jako środek gorzki, pobudzający wydzielanie śliny i soku żołądkowego. Środek pobudzający łaknienie. W przypadku braku łaknienia przyjmować po 3/4 szklanki świeżo przygotowanego odwaru przed posiłkami do trzech razy dziennie. W niestrawności wypić...

  • Strąki fasoli (Phaseoli Pericarpium) stosuje się wspomagająco w leczeniu zaburzeń oddawania moczu, przy małej ilości  oddawanego moczu w ciągu doby. Naowocnia fasoli zawiera składniki obniżające poziom glukozy we krwi, o słabym działaniu insulinopodobnym.

  • Kwiatostan Głogu stosuje się w leczeniu pomocniczym niewydolności wieńcowej, niewydolności mięśnia sercowego, upośledzonego krążenia krwi w mózgu. Kwiatostan Głogu posiada działanie rozszerzające naczynia, obniżające ciśnienie tętnicze, poprawiające krążenie i uszczelniające ściany naczyń.

  • Ziele Hyzopu wspomaga trawienie. Od wieków ceni się smakowe i zdrowotne walory ziołowych przypraw. Z zielonego serca Wielkopolski, gdzie wiedza, doświadczenia i pasja kolejnych pokoleń zielarzy tworzy cenny surowiec, otrzymujesz produkt, który wzbogaci Twoje doznania kulinarne i doda zdrowia. Hyzop smakowo harmonizuje z selerem i pietruszką. Korzenny...

  • Tradycyjnie stosuje się roztarte nasiona w postaci ciepłych okładów (kataplazów) na skórę jako środek rumieniący w bólach stawowych i mięśniowych, nerwobólach. Skuteczność produktów w wymienionych wskazaniach opiera się wyłącznie na długim okresie stosowania i doświadczeniu.

  • Gorczyca działa trawiennie, stosuje się ja do śledzi marynowanych w occie, do ogórków kwaszonych, a w formie musztardy spotykamy ją przy wszystkich wędlinach, rybach, szczególnie konserwowanych itp. Ciężkostrawnych produktach. Łyżeczka nasion po tłustym obiedzie zapobiega niestrawności dzięki ich silnemu działaniu żółciopędnemu. Od wieków ceni się smakowe...

  • Herbatka z owoców głogu pomoże utrzymać Twoje serce i układ krążenia w dobrym zdrowiu. Stosuje się ją jako dodatek do kwiatostanu głogu i mieszanek ziołowych, w których składnikiem czynnym jest kwiatostan głogu. Do przygotowania naparu używa się jedną łyżeczkę kwiatostanu głogu lub na łyżkę lub torebkę do zaparzania mieszanki ziołowej zawierającej...

  • Estragon przyspiesza trawienie. Ziele ogromnie w naszej kuchni niedoceniane, zawiera prowitaminę A, witaminę C. Jest środkiem wzmacniającym żołądek, stosuje się je w naparach przy nerwicy żołądka i stanach nieżytowych dróg trawiennych. Estragon to niezbędny element sosu Bearnaise, holenderskiego, a także tatarskiego. Świetny dodatek do zup, pieczeni,...

  • Używa się jako namiastkę kawy, można parzyć na mleku. W medycynie ludowej guz brzozy używany jest przy leczeniu nowotworów. Produkt zalecany w profilaktyce antynowotworowej. 

Pokazuje 1 - 9 z 12 elementów