Nowy produkt
Morele, znane u nas głównie jako składnik konfitur czy kompotów, są dobre dla naszego organizmu nie tylko pod postacią smacznych owoców, ale też bogatych w magnez i związki mineralne pestek. Charakterystyczny gorzki smak pestek spowodowany jest wysoką zawartością witaminy B17, znanej w literaturze fachowej jako amigdalina. Pestki moreli jakie oferujemy, pochodzą z upraw na których nie używa się herbicydów, pestycydów, ani chemicznych wspomagaczy potęgujących plony. Nasz pełnowartościowy produkt nie jest genetycznie modyfikowany.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 17 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 17 punktów lojalnościowych może być zamienione na jeden bon o wartości 0,34 zł.
Morele, znane u nas głównie jako składnik konfitur czy kompotów, są dobre dla naszego organizmu nie tylko pod postacią smacznych owoców, ale też bogatych w magnez i związki mineralne pestek. Charakterystyczny gorzki smak pestek spowodowany jest wysoką zawartością witaminy B17, znanej w literaturze fachowej jako amigdalina.
Pestki moreli jakie oferujemy, pochodzą z upraw na których nie używa się herbicydów, pestycydów, ani chemicznych wspomagaczy potęgujących plony. Nasz pełnowartościowy produkt nie jest genetycznie modyfikowany.
Stosowanie:
2 pestki dziennie (zawiera kwas pruski pochodzenia naturalnego)
UWAGA!
Kwas cyjanowodorowy może prowadzić do zatruć. Zalecana przez Unię Europejską dzienna dopuszczalna ilość pestek moreli, które można spożyć bezpiecznie dla zdrowia, wynosi dwie sztuki. Produkt należy przechowywać w miejscach niedostępnych dla dzieci.
Opakowanie 250g