Nowy produkt
Gorczyca działa trawiennie, stosuje się ja do śledzi marynowanych w occie, do ogórków kwaszonych, a w formie musztardy spotykamy ją przy wszystkich wędlinach, rybach, szczególnie konserwowanych itp. Ciężkostrawnych produktach. Łyżeczka nasion po tłustym obiedzie zapobiega niestrawności dzięki ich silnemu działaniu żółciopędnemu. Od wieków ceni się smakowe i zdrowotne walory ziołowych przypraw. Z zielonego serca Wielkopolski, gdzie wiedza, doświadczenia i pasja kolejnych pokoleń zielarzy tworzy cenny surowiec, otrzymujesz produkt, który wzbogaci Twoje doznania kulinarne i doda zdrowia.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 2 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 2 punktów lojalnościowych może być zamienione na jeden bon o wartości 0,04 zł.
Gorczyca Biała Nasiona
Od wieków ceni się smakowe i zdrowotne walory ziołowych przypraw. Z zielonego serca Wielkopolski, gdzie wiedza, doświadczenia i pasja kolejnych pokoleń zielarzy tworzy cenny surowiec, otrzymujesz produkt, który wzbogaci Twoje doznania kulinarne i doda zdrowia.
Wskazania do stosowania:
Gorczyca jest podstawowym składnikiem musztardy. Całe nasiona stosuje się także do aromatyzowania grzybów, ogórków, papryki i innych warzyw kiszonych oraz w occie. Mieloną gorczycą przyprawia się mięso i wędliny, gotowane ryby i zimne sosy. Należy ją dodawać zawsze na początku gotowania potraw.
Działanie:
Wykazuje działanie promieniujące podobne do kasztana.
Sposób przygotowania:
W płótno, poprzeszywane wzdłuż, nasypuje się gorczycy i taki okład (suchy) nosi się stale na miejscu zaatakowanym reumatyzmem lub artretyzmem. Najmocniejsze bóle ustępują w ciągu dwóch miesięcy.
Gorczyca działa trawiennie, stosuje się ja do śledzi marynowanych w occie, do ogórków kwaszonych, a w formie musztardy spotykamy ją przy wszystkich wędlinach, rybach, szczególnie konserwowanych itp. Ciężkostrawnych produktach.
Sposób użycia:
Łyżeczka nasion po tłustym obiedzie zapobiega niestrawności dzięki ich silnemu działaniu żółciopędnemu.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze pokojowej.
Produkt naturalny z upraw kontrolowanych.