Nowy produkt
Strąki fasoli (Phaseoli Pericarpium) stosuje się wspomagająco w leczeniu zaburzeń oddawania moczu, przy małej ilości oddawanego moczu w ciągu doby. Naowocnia fasoli zawiera składniki obniżające poziom glukozy we krwi, o słabym działaniu insulinopodobnym.
Kupując teraz ten produkt otrzymasz 3 punktów lojalnościowych. Twój koszyk wyniesie 3 punktów lojalnościowych może być zamienione na jeden bon o wartości 0,06 zł.
Phaseoli pericarpium
Zastosowanie / Wskazania:
Leczenie pomocnicze zaburzeń oddawania moczu.
Działanie:
Moczopędne.
Składniki aktywne:
Naowocnia fasoli zawiera składniki obniżające poziom glukozy we krwi, o słabym działaniu insulinopodobnym.
Sposób użycia:
3 - 4 łyżki naowocni fasoli zalać dwoma szklankami ciepłej wody, powoli ogrzewać do zagotowania i utrzymywać we wrzeniu przez około trzy minuty, przecedzić. Pić trzy razy dziennie po pół szklanki odwaru.
Środki ostrożności:
Nie zaleca się stosowania w przypadku obrzęków wywołanych niewydolnością serca lub nerek - wówczas należy skonsultować się z lekarzem.
Skład: 100 g produktu zawiera 100 g owocni fasoli (Phaseoli pericarpium).
Wskazania do stosowania: Wspomagająco w leczeniu zaburzeń oddawania moczu, przy małej ilości oddawanego moczu w ciągu doby.
Przeciwwskazania: Nie stosować odwaru z owocni fasoli w przypadku obrzęków spowodowanych niewydolnością serca lub nerek. Ze względu na brak danych dotyczących bezpieczeństwa nie zaleca się stosowania u dzieci do 12.roku życia.
Specjalne ostrzeżenia i środki ostrożności:
Brak.
Interakcje:
Nieznane.
Stosowanie w okresie ciąży i laktacji:
Brak danych dotyczących bezpieczeństwa, dlatego nie zaleca się stosowania.
Wpływ na prowadzenie pojazdów i obsługę maszyn:
Brak danych.
Przedawkowanie:
Dotychczas brak doniesień.
Działania niepożądane:
Dotychczas nie stwierdzono. W przypadku wystąpienia objawów niepożądanych należy zaprzestać stosowania i poinformować o nich lekarza. Jeśli dolegliwości nasilą się lub nie ustąpią należy skontaktować się z lekarzem.
Sposób stosowania i droga podania:
Dorośli i dzieci powyżej 12.lat:
2 łyżki surowca (ok. 5 g) zalać 1 szklanką (200 ml) wody, ogrzewać do wrzenia i utrzymać pod przykryciem w stanie łagodnego wrzenia przez 510 minut. Przecedzić, lekko ostudzić.
Pić 1 3 razy dziennie po 1 szklance ciepłego odwaru. Stosować zawsze świeżo przygotowany odwar.
Dawkowanie:
5,0 – 15,0g owocni fasoli na dobę.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w miejscu niedostępnym i niewidoczny dla dzieci, w zamkniętych opakowaniach w temperaturze nie wyższej niż 30ºC, chronić od światła, wilgoci i wpływu obcych zapachów.